Bojan Z sekset u Beogradu i Novom Sadu

0
Višestruko nagrađivani i svetski poznati džez pijanista, Bojan Zulfikarpašić, poznatiji kao Bojan Z. održaće koncert u beogradskom Sava Centru, petog marta i dan kasnije u Sinagogi u Novom Sadu. Događaj će biti održan u organizaciji Sava Centra, agencije Booyr
Bojan Zulfikarpašić, promo foto
Bojan Zulfikarpašić, promo foto

Bojan Zulfikarpašić je rođeni Beograđanin, koji od 1988. godine živi i radi u Parizu, gde je vrlo brzo postao jedno od najznačajnijih imena francuske džez scene.

Ovaj umetnik počeo je da svira klavir sa samo pet godina, a sa 20 godina dobija nagradu najboljeg mladog džez muzičara bivše Jugoslavije. Posle završene srednje muzičke škole, Bojan dobija stipendiju i odlazi na školovanje u Mičigen, posle čega se vraća u Srbiju na služenje vojnog roka, gde svira u vojnom orkestru i otkriva bogatu tradiciju muzike Balkana.

Prelomni momenat u njegovoj karijeri desio se 1990. godine kada je zamenio pijanistu kvarteta Marka Burnofosea. Tada dobija nagradu za najboljeg solistu na takmičenju  Concours de la Défense, nakon čega su usledila brojna evropska i svetska priznanja koja su otišla na njegov konto.

makonda-tracker