Irie FM osvaja Indiju

0
Osmočlani beogradski rege bend Irie FM, po drugi put gostuje u Indiji , gde će na poziv indijskih promotera i producentske kuće Blue Frog, nastupiti drugog februara na glavnoj sceni Sula festivala, koji se odvija u u blizini gradu Naši.
Irie FM bend, promo foto
Irie FM bend, promo foto

Ovenčan pobedom na prošlogodišnjem Rototom konkursu i laskavom titulom najboljeg rege benda u Evropi, bend Irie FM nastupiće u Indiji, a scenu će deliti sa poznatim umetnicima sa indijske i svetske scene, kao što su francuski velikani entik elektronike Dip Forest i nu džeza St. Germain, američki elektronik dab trio Gaudi & Indubious i mnogi drugi.

- Sama činjenica da je naša muzika naišla na tako dobar prijem u najmnogoljudnijoj demokratiji sveta, državi koja poseduje tako bogato kulturno nasleđe, velika je čast i podstrek za dalje stvaralaštvo. Kada smo prvi put svirali u Indiji, 2008. Godine bend je naišao na toplu dobrodošlicu i za desetak dana iskusio potpuno drugi svet. Sada ćemo svirati više, putovati dalje, snimati i raditi na novom albumu. Nakon nastupa palimo zajedno na Gou, kao jedno zajedničko hodočašće i provod, ali i prilika da u tropskoj atmosferi preispitamo nove pesme - govori frontmen grupe Vukašin Marković.

makonda-tracker