Gregorian u aprilu stiže u Beograd

0
Britansko-nemačka scenska atrakcija Gregorian održaće veliki koncertni spektakl u beogradskom Sava Centru, drugog aprila u okviru svetske turneje kojom promovišu novi album Epic Chants.
Gregorian, promo foto
Gregorian, promo foto

Pre dve godine, Gregorian su pobrali simpatije domaće publike nastupom u Sava Centru, a u aprilu će ovaj hor kojeg prati vrhunska produkcija i scenski nastup imati priliku da opet oduševi domaću publiku.

Koncept Gregorian osmislio je Frenk Peterson, tvorac i osnivač grupe Enigma, ali i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i brojni drugi. Nakon nekoliko desetina miliona prodatih albuma sa Enigmom, pre nepune dve decenije Peterson osniva hor koji izvodi bezvremenske pop i rok hitove u gregorijanskom kanonskom pevanju, praćen efektnom kostimografijom, scenografijom i filmski preciznim nastupom. Gregorian predvodi solistkinja Amelija Brajtmen (Amelia Brightman), sestra Sare Brajtmen, dok će se publici predstaviti i nova solistkinja Eva Mali.

Njihov prvi album iz serijala Masters of Chant ostvario je platinasti tiraž u nekoliko evropskih zemalja, a svaki od narednih osam poglavlja ostvario je jednak uspeh.

Izvođenje najvećih hitova grupa Led Zeppelin, The Beatles, „Metallica“, New Order, U2, Green Day i mnogih drugih u jedinstvenim aranžmanima, ovom sastavu donelo je veliki uspeh kod publike, zbog čega na ovoj turneji sviraju preko 100 koncerata u nekim od najvećih arena i dvorana u Evropi.

Aktuleni, 12. po redu studijski album Epic Chants donosi neke od najvećih pesama iz blokbastera kao što su Gospodar prstenova, Betmen, Titanik, Džems Bond i drugi.

Publiku u Sava centru, pored poznatih pop i rok hitova, očekuje i muzičko-filmska predstava, sa insertima iz filmova koji pojačavaju snagu pesama koje su za njih pisane.

makonda-tracker