Konča Buika na Guitar Art festivalu

0
Trenutno najveća flamenko i džez diva Konča Buika održaće svoj prvi koncert pred beogradskom publikom 16. marta u Sava centru.
Konča Buika, foto: Promo
Konča Buika, foto: Promo

Španska pevačica će nastupiti u okviru ovogodišnjeg, 14. po redu, međunarodnog festivala Guitar Art koji će i ove godine trajati šest dana, od 12. do 17. marta, a ugostiće preko 180 umetnika iz celog sveta, uz koncerte i takmičenja u gitarskoj veštini, ali i brojna predavanja, izložbe, filmske projekcije i druge prateće sadržaje.

Posebno za festival posvećen gitari, Konča Buika u Beograd dolazi sa koncertom koji će najvećim delom posvetiti šestožičanom instrumentu u duhu izvorne flamenko muzike, ali publika će imati priliku da uživa i u njenim specifičnim soul i džez numerama u pratnji gitara i perkusija. Nazivaju je kraljicom flamenka, kao i trenutno najtraženijom world-music zvezdom koja beleži veliki uspon u proteklih sedam godina, pre svega zahvaljujući krajnje izražajnim i veoma spontanim koncertima na kojima Buika prikazuje svu širinu upečatljivog glasa u neobično privlačnoj fuziji više žanrova na španskom i engleskom jeziku.

Saradnju sa tamnoputom pevačicom danas mnogi priželjkuju, a u tom su već uspele Mariza, Nelly Furtado, Seal, veliki džez pijanista Čik Korija, a odnedavno i zanosna Anuška Šankar. Jedan od velikih ljubitelja Buike je i španski sineasta Pedro Almodavar za kog je čak dve pesme izvela ispred kamere u njegovom poslednjem filmu Koža u kojoj živim.

Ulaznice za koncert Konče Buike, po cenama od 1800 do 3200 dinara, biće puštene u prodaju od ponedeljka 21. januara na blagajni Sava centra, te u prodajnoj mreži Eventima širom Srbije i regiona.

makonda-tracker