Pojačaj! Koncert za beskućnike

0
Posle nekoliko uspešnih akcija i koncerata koji su imali za cilj da pomognu beogradskim beskućnicima, volonteri Crvenog krsta Palilula ponovo organizuju koncert POJAČAJ! sa ciljem da sakupe sredstva za pomoć koja je našim sugrađanima neophodna tokom zime.


Tokom 2012. godine u prostorijama Kulturnog centra Grad i u klubu 20/44 organizovana su dva humanitarna POJAČAJ! koncerta. Uz pomoć sakupljenog novca, kao i zahvaljujući brojnim donacijama, sastavljeni su interventni paketi koji su u julu mesecu podeljeni beogradskim beskućnicima. Drugi POJAČAJ! odigrao se krajem oktobra u Kulturnom centru Grad i tom prilikom sakupljeno je 46 200 dinara. Planirano je da sredstva sa drugog i predstojećeg trećeg koncerta budu iskorišćena za pomoć beskućnicima da lakše prezime ovu zimu. Hladnoća i nehumani uslovi koji čekaju naše sugrađane na ulicama ove zime, pravi su razlog da se još jednom okupimo i na ovaj način pomognemo kupovinu stvari koje su beskućnicima u ovoj prilici najpotrebnije.

Akciju će ovoga puta podržati domaći alternativni bendovi WHILE, METAK ZA ZLIKOVCA, KRŠ i REPETITOR. Bendovi će nastupiti u Kulturnom Centru Grad 10. januara. Cena karte je ista kao i na prethodnim koncertima, i iznosiće 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima.

Treći koncert Pojačaj! će označiti početak akcije pod nazivom Moj komšija bez krova koju zajednički pokreću Crveni krst Palilula, Lice Ulice i agencija D-kit. Ova akcija podrazumeva formiranje neformalne online zajednice kako bi se obezbedila neposredna pomoć koja je potrebna našim sugrađanima bez krova nad glavom. Koristeći moderne kanale komunikacije (Facebook i Twitter) svi građani su pozvani da iniciraju i pruže neposrednu pomoć ljudima koji žive na ulici.

makonda-tracker