Novi album 2CELLOS In2ition od sutra u prodaji

0
Hrvatski čelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, objavili su drugi studijski album čiji je naslov IN2ITION, koji će potpisivati nakon beogradskog koncerta u petak 28. decembra u Sava Centru.

Debi album, jednostavno nazvan po imenu dueta,  predstavio je Šulića i Hausera kao pop-klasični duet koji  klasičnim instrumentima izvodi  savremeni muzički repertoar.

Susret sa Eltonom Džonom, kao i gostovanje na njegovoj turneji , umnogome je pomoglo njihovom uspehu, a rezultat je više nego impresivna lista gostiju na novom albumu. Pored Eltona Džona, tu su gitarista Stiv Vei, zvezda serije Glee Naya Rivera, superstar na klaviru-Lang Lang, italijanski pevač Zucchero, kao i mlada pop pevačica Sky Ferreira.

2Cellos su novi album snimali u Zagrebu, Rimu, Nešvilu, Las Vegasu i Los Anđelesu.

- Luka i ja volimo klasičnu muziku i obojica smo je učili od detinjstva, ali  smo, itekako, uzbuđeni  zbog mogućnosti da na svoj način obradimo neke od nama najdražih pop i rok pesama - objašnjava Hauser.

- Elton je predložio da uradimo obradu pesme Fleetwood Mac Oh, Well, zato što je smatrao da je ona kao komponovana za čelo. Rekli smo da ćemo je uraditi, samo ako je on bude otpevao, i Elton je pristao! - dodaje Stjepan.

Šulić i Hauser su diplomirali 2011. godine. Šulić je završio prestižnu Kraljevsku Akademiju u Londonu, a Hauzer Kraljevski Severni  Muzički Koledž u Mančesteru. Obojica su osvajali prestižne nagrade i priznanja i pojedinačno izvodili  muziku širom sveta u poznatim koncertnim prostorima.

- Obojica smo intuitivni kao umetnici. Tako je moćno kada sviramo zajedno. Imamo različite temperamente, ali se vrlo dobro uklapamo kao ličnosti. Činjenica, da nas dvojica moramo na sceni da nadomestimo čitav bend sa samo dva instrumenta, nas ohrabruje  da istražujemo nepoznate mogućnosti čela - rekao je Šulić.

- Želeli smo da na prvom albumu bude sve što jednostavnije, ali ovoga puta smo želeli da sve zvuči savremenije, bogatije zvukom, sa dosta boja i efekata i puno gostujućih vokala i instrumentalista. Prošla godina je bila kao luda vožnja rolerkosterom...i bilo je divno! - dodao je Šulić.

 

makonda-tracker