Fado pevacica Ana Mura u Divi

0
Nakon nastupa Aleksandre Kovač, Duška Gojkovića, Bojane Stamenov, Leontine Pat i Ivane Petrers, Vlatka Srefanovskog, Bisere Veletanlić i Nade Pavlović na scenu Dive stupa velika fado diva Ana Mura. Njen koncert biće održan u subotu, 22. decembra 2012. godine.

Poznavaoci ovog muzičkog pravca kažu da Ana Mura ima jedinstven glas koji se slobodno okreće tradiciji, ali i elegantno flertuje sa pop muzikom čineći na taj način fado prijemčiviji publici. Ono što je razlikuje od ostalih izvođača nije samo senzualni vokal, već mogućnost da transformiše bilo koju melodiju u fado. Kada ona počne da peva, slušaoci osete iskru i emocionalnu eksploziju koja veoma lako nađe put do njihovog srca. 

Muzičke legende poput Roling Stonsa i Princa bile su očarane muzičkom aurom Ane Mure. Oni otvoreno govore o njenom talentu i bila je gost na njihovim koncertima održanim u Portugalu. Stonsi su snimili poseban duet sa njom 2008. godine za svoj album Stones World: Rolling Stones World Music Project. U okviru ovog albuma uključeni su dueti i sa Šeril Krou i Norom Džouns.

Ana Mura je veoma uzbuđena zbog dolaska u Srbiju i svesna je popularnosti fado muzike na ovom području. Publici obećava divnu atmosferu i nezaborvne trenutke.

makonda-tracker