Duško Gojković i Big Bend RTS u Domu omladine

0
Nakon dva održana koncerta na Beogradskom džez festivalu, maestro Duško Gojković i Big Bend RTS, uz pomoć Martina Gjakonovskog nastupiće u ponedeljak, 26. novembra u Velikoj Sali Doma omladine Beograda, sa početkom 20 časova.
Foto: Dusko Gojkovic, promo
Foto: Dusko Gojkovic, promo

Za ovu produkciju pažljivo je pripremljen projekat Quo Vadis Samba, naslovljen po jednoj od najpoznatijih Gojkovićevih kompozicija.  Pred publikom će se naći  repertoar inspirisan koloritnom muzikom Brazila i Južne Amerike u jasnim okvirima džez tradicije, u autorskim Gojkovićevim aranžmanima za Big bend, sastavljen od njegovih originalnih kompozicija i nekih popularnih tema. Deo programa napisan je specijalno za ovu priliku, te premijerno izvođenje novih numera i aranžmana čini ovu produkciju jedinstvenom.

Duško Gojković je trubač, kompozitor, aranžer i solista neiscrpne stvaralačke energije,  umetnik koji poseduje obilnu diskografiju.

Big Bend RTS je orkestar u sastavu MP RTS i predstavlja jedan od retkih profesionalnih džez orkestara u regionu sa višedecenijskom tradicijom.

Gost na koncertu biće Martin Gjakonovski, koji je na evropskoj džez sceni već duži vremenski period prisutan  kao jedan od najzaposlenijih kontrabasista.

makonda-tracker