Objavljena poslednja Delčina pesma

0
Poslednja pesma koju je snimio multimedijalni umetnik i pevač kultne beogradske grupe U škripcu Milan Delčić-Delča, objavljena je danas, simbolično na godišnjicu Delčinog rođenja.
Milan Delčić Delča, foto: Promo
Milan Delčić Delča, foto: Promo

Pesma je objavljena je kao singl koji se od danas može besplatno preuzeti sa web magazina za pop kulturu www.popboks.com.

Pesmu za koju je napisao stihove i muziku, Delča nažalost nije uspeo da objavi. Naposletku, pesma Dobro je pojavljuje se kao besplatni download singl (u mp3 i wav formatu) danas 19. novembra simbolično na godišnjicu Delčinog rođenja.

Pesma je dirljivo svedočanstvo o izuzetnoj snazi duha njenog autora, koji je godinama stoički vodio tešku i neravnopravnu borbu sa opakom bolešću. Ona je zaostavština je jednog nesebičnog umetnika, primer kako se čovek može hrabro i dostojanstveno suočiti sa velikim životnim nedaćama, i često bezizlaznim situacijama.

- To je poslednja stvar koju je snimio i bio je njom jako zadovoljan. Do poslednjeg dana je slušao i pevušio tu pesmu. Mislim da je njom ostavio jednostavnu poruku da je život sve - i dobro i loše - kaže Mirjana Čomić, Delčina sestra od ujaka koja je do poslednjeg trenutka bila uz obolelog muzičara.

makonda-tracker