Stray Dogg i specijalni gosti Ika i Šine u beogradskom Božidarcu

0
Mladi beogradski sastav Stray Dogg nastupiće u petak, 23. novembra, sa specijalnim gostima, grupama Šine i Ika u sali Centra za kulturu Božidarac u Beogradu u okviru serijala koncerata Vračar Rocks.
Stray Dogg, foto: Promo
Stray Dogg, foto: Promo

 

Biće to koncertna promocija nedavno objavljenog drugog albuma Fire's Never Wrong benda Stray Dogg, koji predvodi verovatno najznačajnjiji domaći rok autor mlađe generacije u ovom trenutku - Dušan Strajnić.

Publika je u proteklom periodu prepoznala njegovu nadahnutu i uzbudljivu verziju amerikane, pa je prethodni beogradski koncert Stray Dogga, koji je održan u aprilu mesecu u Klubu Doma omladine bio rasprodat, a pre oko godinu dana zajedničkom nastupu sa grupom Bitipatibi, u okviru serijala SCENA Uživo!, u sali Amerikana prisustvovalo je oko 600 ljudi.

Novi album je u julu mesecu ove godine najavio istoimeni singl  Fire's Never Wrong za koji je snimljen i spot.

Bend Ika postao je prepoznatljiv po melodijama koje uplovljavaju u muzičko sećanje kao melanholične i nežne poetske poruke. Iako različitih karaktera I skloni različitim muzičkim uticajima, članovi benda iznenađuju lakoćom kojom izvode svoju muziku. Nakon debi albuma Sweet Path of Gold, uskoro nas očekuje njihov EP My Bike’s In The Backyard it Was Too Cold for My Horse. Šine su bend iz Beograda osnovan početkom 2010. godine, njihov zvuk podseća na rani nju vejv, kombinujući svedeni zvuk oštre gitare, psihodelične klavijature sa introspektivnom poetikom.

Ulaznice se mogu kupiti od srede, 14. novembra, u pretprodaji po ceni od 300 dinara u prodavnici Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15), na dan koncerta biće 500 dinara. Koncert počinje u 20h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja. Broj ulaznica u pretprodaji je ograničen.

makonda-tracker