Koncerti grupa Ludovik material, It’s everyone else i Ex>Miša na Re:Make festivalu

0
U četvrtak 1. novembra u Kulturnom Centru Grad, posetioci će se susresti sa dve zanimljive grupe iz Slovenije i jednim kantautorom iz Beograda. Ono što ih spaja je elektronski zvuk kombinovan sa gitarskim rifovima.

Druge večeri festivala RE:make, koji će se održavati od 31. oktobra do 4. novembra u Kulturnom Centru Grad, biće održan koncert grupa Ludovik material, It’s everyone else i Ex>Miša u organizaciji O-RUK Promotions.

It’s everyone else je duo čiji se žanr plovi po nemirnim vodama industrialnog panka, nojza, sinth-rocka i psihodelične melodike. Njihova obeležja su sintetizator zvuka, sempler i dva vokala, koji proizvode šizofreničan zvuk ispresecan kako sanjalačkom poetikom tako i sirovošću i brutalnom iskrenošću.

Ludovik Material je tročlana elektro-pank grupa iz Ljubljane, koja se formirala u maju 2011. Članovi benda su bivši trens producent, basista koji želi da svira bubnjeve i pevačica koja želi da svira bas gitaru.

Ex>Misha je jedan od omiljenijih lo-fi kantautora iz Beograda. U poslednjih petnest godina objavio je devet albuma različitog žanrovskog usmerenja: od akustičnih početaka, indie gitarskog zvuka na sredini, ka sve većem uvođenju elektronskog zvuka na skorijim albumima. Duboko lični stav obeležava teme kojima se bavi, pokušavajući kroz trivijalno i svakodnevno da dopre do opšteg i bitnog, uz nešto humora i blage gorčine. Koncerti su na granici performansa i vrlo energični, dok nastup zahteva i obično uključuje i učešće publike. Posvećen je uklanjanju distance između izvođača i publike.

makonda-tracker