Kaliopi sa bivšim suprugom snima novi zajednički album nakon 12 godina

0
Nakon što su obnovili međusobnu suradnju sa realizacijom eurovizijske pjesme CRNO I BELO, bivši supružnici Kaliopi i kompozitor Romeo Grill su odmah nakon povratka iz Bakua započeli realizaciju novog albuma.

Ovaj album će sublimirati celokupnu energiju i inspiraciju koja je bila u njima svih ovih godina, a koja kod ovog poznatog i dokazanog tandema znači – Balkan soul-pop.

Sa 10 novih pesama na albumu, a kojih će Romeo Gril biti kompletan autor, Kaliopi će produžiti priču legendarne BATO, KOFER LJUBAVI i mnogih drugih ExYu hitova, kao dokazan makedonski brend, spreman da još jednom potvrdi svoju poziciju na Balkanu.
Album se snima u Švajcarskoj, Nemačkoj i  Makedoniji, u jednoj prekrasnoj atmosferi i sa mnogo izvanrednih muzičara iz cele regije.

Dok album ne ugleda svetlost dana, javnost će od danas moći čuti prvi singl sa albuma pod nazivom Vučica. Za njega je snimljen i video spot za koji režiju potpisuje Aleksandar Ristovski – Princ, koji je radio i evrovizijski spot za Kaliopi, kao i mnogo drugih spotova u njenoj karijeri.

 

- Ovaj album predstavlja jedno predivno i veliko iskustvo za mene, nešto sasvim novo. Radim sa jednim novim Romeom, a on sa jednom drugačijom Kaliopi. Najlepše u ovom procesu je otkrivanje trenutka da smo svih ovih proteklih 12 godina u muzici jedno bez drugog, itekako bili prisutni u međusobnom stvaranju. Drugim rečima, mi kao da se nikad nismo ni rastali. Romeo Gril je definitivno i po definiciji autor, koji zna kako će svojim pesmama dotaknuti moju dušu i naterati me da nadmašim sebe čak i tamo gde najmanje verujem - rekla je Kaliopi

- Jako je teško da se nađe motivacija za jednog umetnika kao što je Kaliopi, jer ona je postigla sve u svojoj karijeri – od brojnih nastupa, koncerata, albuma, nagrada, hitova, pa čak i evergreena. Tako da sam presrećan što smo oboje napravili jedan veliki korak,  a sa ovim albumom nam nije cilj da dotaknemo zvezde, već da se okrenemo ljudima koji verno prate Kaliopi svih ovih godina. Oni su razlog zbog kojeg radimo ovaj album i naša motivacija - izjavio je Romeo.

makonda-tracker