2 Cellos najavljuju novi album IN2ITION

0
Hrvatski čelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2 CELLOS najavili su drugi studijski album čiji je naslov IN2ITION, a na kom gostuju Elton Džon, Stiv Vai, Naya Rivera, Lang Lang, Zucchero i Sky Ferreira.

Intuiciju (IN2ITION) je producirao legendarni Bob Ezrin, a u prodaji će se naći 21. januara 2013.

Debi album, jednostavno nazvan po imenu dueta,  predstavio je Šulića i Hausera kao pop-klasični duet koji  klasičnim instrumentima izvodi  savremeni muzički repertoar.

Susret sa Eltonom Džonom, kao i gostovanje na njegovoj turneji , umnogome je pomoglo njihovom uspehu, a rezultat je više nego impresivna lista gostiju na novom albumu. Pored Eltona Džona, tu su gitarista Stiv Vei, zvezda serije Glee Naya Rivera, superstar na klaviru-Lang Lang, italijanski pevač Zucchero, kao i mlada pop pevačica Sky Ferreira.

2 Cellos su novi album snimali u Zagrebu, Rimu, Nešvilu, Las Vegasu i Los Anđelesu.

- Luka i ja volimo klasičnu muziku i obojica smo je učili od detinjstva, ali smo itekako uzbuđeni  zbog mogućnosti da na svoj način obradimo neke od nama najdražih pop i rok pesama - objašnjava Hauser.

-Elton je predložio da uradimo obradu pesme Fleetwood Mac Oh, Well, zato što je smatrao da je ona kao komponovana za čelo. Rekli smo  da ćemo je uraditi, samo ako je on bude otpevao, i Elton je pristao! - dodaje Stjepan.

 

Prvi singl sa novog albuma, biće moćna i intenzivna obrada pesme AC/DC , Highway To Hell na kome gostuje Stiv Vei. Ostatak albuma čine obrade pesama Prodigy, The Police, Eltona Džona, Cher i Nancy Sinatre, gde 2 Cellos nude svež i jedinstven pristup klasičnoj muzici.

U ovo ćemo se brzo uveriti na prvom beogradskom koncertu 2 Cellos,  u Sava Centru, 28.decembra .

makonda-tracker