Gostovanje Jovana Kolundžije u Cankarjevom domu u Ljubljani

1
Naš istaknuti violinista, maestro Jovan Kolundžija, u nedelju 7. oktobra sa početkom u 19: 30 časova održaće koncert u prestižnoj koncertnoj sali Cankarjevog doma u Ljubljani.
Jovan Kolundžija
Jovan Kolundžija

Jovan Kolundžija će uz saradnju naše ugledne pijanistkinje Nade Kolundžije, izvesti kompozicije Baha, Leklera, Krajslera i Sen-Sansa, čija su izvođenja uvek predstavljala pravi pokazatelj vrhunske virtuoznosti umetnika.

Proslavljeni srpski violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius u Beogradu, umetnik je koji je svojim stvaralaštvom obeležio muzičku scenu ovih prostora, a tokom duge karijere nastupao je u više od četrdeset zemalja sveta, održao više od četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim salama i dobitnik je najznačajnijih domaćih i međunarodnih nagrada.

Maestro Kolundžija sa velikim nestrpljenjem očekuje ponovni susret sa slovenačkom publikom, a napomenućemo da je prošlogodišnji nastup Jovana Kolundžije na jednom od najuglednijih i najprestižnijih festivala u Evropi- muzičkom festivalu u Ljubljani, izazvao veliko interesovanje i ispraćen je sa najboljim kritikama. Vodeći se željom slovenačke javnosti da se opet susretne sa našim violinistom svetske slave, usledio je novi poziv za gostovanje maestra Kolundžije u Ljubljani, ovoga puta u čuvenom zdanju Cankarjevog doma.

Posle brojnih ovogodišnjih gostovanja, maestro Kolundžija će se po povratku u Beograd posvetiti novom koncertom projektu. Naime, na poziv ansambla Gudači Svetog Đorđa, maestro Kolundžija će kao solista nastupiti sa ovim najuglednijim srpskim kamernim orkestrom, 13. novembra u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu koji je deo obeležavanja velikog jubileja – dve decenije rada ansambla Gudači sv. Đorđa. Pored kompozicija Sarasatea, Sen-Sansa i Krajslera, na programu koncerta koji će svakako obeležiti ovu muzičku sezonu, naći će se i odabrana filmska muzika.

makonda-tracker