Stiv Vai predstavlja novu gitaru u Kombak areni

0
Na veliko zadovoljstvo svojih fanova, Stiv Vai će u okviru turneje The Story of Light nastupiti u Kombank Areni 30. oktobra, i demonstrirati svoje umeće na brojnim gitarama iz čuvene Ibanez JEM Steve Vai serije.
Stiv Vai, promo foto
Stiv Vai, promo foto

Posetioce koncerta iznenadiće i novom gitarom neobičnog izgleda, na kojoj će izvesti pesmu The Ultra Zone. U pitanju je jedinstvena Emerald Ultra gitara, koju su za njega napravili dizajner Alister Hej i irska kompanija Emerald Guitars.  

 Dizajn je zasnovan na ilustraciji Arona Brauna za Stivov album iz 1999. godine The Ultra Zone koja predstavlja Stiva vanzemaljca kako svira na gitari futurističkog izgleda. Hej je bio fasciniran tom fotografijom i posvetio se izradi identične gitare. Emerald Ultra gitara ima ugrađene lasere i mogućnost da kao kameleon menja boje.

Stiv je bio zbunjen kad ju je uzeo u ruke.

- U početku nisam znao da li treba da je priključim i sviram na njoj ili odletim na Veneru, tako da sam uradio i jedno i drugo..u isto vreme. Kada sam je savladao, bilo mi je jasno da nije u pitanju samo ekstravagantno umetničko delo već i instrument na kome odlično može da se svira – rekao je Stiv.

Stiv Vai u Beograd dolazi sa svojim bendom kao i pevačicom Beverli Meklelan, finalistkinjom prve sezone The Voice.  

makonda-tracker