Vesna Zelenović i Katarina Jovanović u Guarneriusu

0
Klavirski duo koji čine Vesna Zelenović i Katarina Jovanović, premijerno će se predstaviti publici Guarneriusa u utorak, 25. septembra 2012. godine u 20h.
Vesna Zelenović i Katarina Jovanović
Vesna Zelenović i Katarina Jovanović

Duo je osnovan februara 2011. godine u klasi prof. Dejana Subotića (FMU, Beograd) i od samog početka beleži uspehe - na Takmičenju mladih talenata klasične muzike iz Srbije Nagrada Guarneriusa, održanom decembra 2011. godine, devojke su svojim izuzetnim talentom oduševile kako članove žirija, tako i publiku, koja je odlučila da im dodeli drugo mesto na ovom takmičenju. Na ovogodišnjem Republičkom takmičenju, duo je osvojio prvu nagradu.

Vesna Zelenović i Katarina Jovanović su upavo diplomirale na odseku za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i upisale su master studije na istom fakultetu. Do sada su osvojile i veliki broj nagrada za svoje solističke nastupe na takmičenjima.



Program: Di Fiore, Mozart, Casella, Bellafronte

Vesna Zelenović je rođena 1989. godine u Bijeljini. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Dubravke Jovičić, odsek klavir i upisala master studije u istoj klasi. Kao solista je učestvovala na brojnim kursevima i takmičenjima, sa izuzetnim rezultatima. Nekoliko puta je učestvovala na Republičkom takmičenju u Banja Luci i svaki put osvojila I nagradu. Osim toga, osvojila je II nagradu na takmičenju Vladimir Đorđević u Beogradu i III nagradu na Festivalu mladih
pijanista u Šapcu. Radila je sa više kamernih klavirskih dua koji su imali zapažene rezultate poput I nagrade na Republičkom takmičenju u Banja Luci i druge nagrada na SIMC-u u Bijeljini.

Katarina Jovanović je rođena 1990. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Ljiljane Vukelje, odsek klavir i upisala master studije u istoj klasi. Tokom školovanja često je nastupala u zemlji i inostranstvu, o čemu svedoče nagrade i priznanja koje je osvojila. Posebno se izdvajaju prve nagrade na takmičenju Nikolaj Rubinštajn u Parizu, na Republičkom takmičenju u kategoriji kamernih sastava, druge nagrade na Republičkom takmičenju,
Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u dve kategorije: klavir solo i klavirski duo, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju u Nišu u kategoriji klavirskih dua i drugu nagradu u kategoriji klavir solo kao i I nagrada-laureat na Takmičenju klavirskih dua u Trsteniku.

makonda-tracker