Novi album Robija Vilijamsa izlazi 5. novembra

0
Novi album britanskog pevača pod naslovom Take The Crown izlazi petog novembra 2012. godine
Robi Vilijams, foto: Promo
Robi Vilijams, foto: Promo

Nakon ponovnog okupljanja Take That – tog radnog odmora, kao i velike pauze u mojoj karijeri, želeo sam da se vratim na scenu sa velikim solo albumom. Prioritet mi je bio da pišem ono što ja smatram hitovima, a nadam se da je ih i ostatak sveta vidi tako. Jako sam uzbuđen! -  rekao je Robi Vilijams.

Dok pevač gleda u budućnost izlaskom neverovatnog izdanja Take The Crown - njegovog devetog studijskog albuma i prvog za Island/Universal – zanimljivo bi bilo osvrnuti se na njegove značajne uspehe do sada.

U karijeri prožetoj nagradama, Robi je prodao više izdanja nego bilo koji drugi britanski solo izvođač u istoriji. Sa preko 60 miliona prodatih albuma tokom svoje solo karijere, Robi je takođe osvojio i vise BRIT nagrada nego bilo koji drugi izvođač ikada (ukupno 17, da budemo precizni).

Njegovih šest albuma se nalazi na Top 100 listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji dok je Williams 2006. godine ušao u Ginisovu Knjigu Rekorda prodajom od 1.6 miliona prodatih ulaznica za koncert u samo jednom danu!

 

2010. godine, Robbie Williams je osvojio Nagradu za izvanredan doprinos britanskoj muzici na dodeli BRIT nagrada; kasnije te godine je njegova ponovna saradnja sa Take That dovela njihov album do titule najbrže prodatog albuma veka.

Od tada, Robi je u Los Anđelesu snimao svoj najnoviji solo album, na kome je radio i producent Džeknajf Li dok su orkestracije na albumu snimljene u legendarnom Capitol studiju. 

Album će nositi singl Candy koji izlazi 29. oktobra.

- To je letnja pesma o devojci koja za sebe misli da je sjajna. Ona to možda i jeste, ali je ipak malo zločesta. Neke pesme se pišu dugo, a neke ispadnu odjednom kompletno završene i ne moraš više da misliš o njima. Zaista ne znam kako i zašto je sve to ispalo iz moje glave u tom trenutku. Prosto jeste. - rekao je popularni pevač o zaraznoj pop pesmi, tipičnog za Robija Vilijamsa.

makonda-tracker