Od danas u prodaji ulaznice za koncert Brit Floyda

0
Turneja A foot in the door liverpulskog benda Brit Floyd uveliko traje po Severnoj Americi i Engleskoj, a u beogradskom Sava Centru nastupiće 2. novembra.

Brit Flyd su poznati po svom savršenstvu izvođenja pesama, jedinstvene Floydovske animacije, te umetničkim spojem zvuka i svetla, pa su s razlogom postali naširoko priznati kao najveći Pink Floyd tribute show na svetu.

Od 5. oktobra kreću i na evropsku turneju u okviru koje će pored velikh metropola kao što su Pariz, Beč, Madrid, Prag, posetiti i Beograd.

Karte po cenama 1.500, 1.800, 2.200 i 2.600 din, mogu se naći na prodajnim mestima: Sava Centar i Bilet Servis.

Brit Floyd su 2010. godine u Liverpulu osnovali Čez Kol, voditelj agencije CMP Entertainment, i Damian Darlington, gitarista i muzički direktor benda Brit Floyd, koji je imao priliku da svira Dejvidu Gilmuru na proslavi njegovog 50. rođendana, 1996. u Londonu.

Turneja je posvećena aktuelnom kompilacijskom, Greatest hits albumu benda Pink Floyd, A Foot In The Door, a vizuelno je koncipirana prema poslednjoj turneji benda Pink Flyod, Division Bell Tour iz 1994. i uključuje identičnu rasvetu i video projekcije za svaku pesmu.

Na koncertu koji traje nešto vise od dva sata, Brit Floyd izvode većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, pa tako i one s najpopularnijeg izdanja, multiplatinastog albuma The Wall (1979). Nastup će sadržati sve pesme sa albuma u celosti, baš onako kako su ih izabrali lično članovi Pink Floyda. Kao dodatni bonus, zbog velikog interesovanja i brojnih zahteva, novi šou benda Brit Floyd uključivaće i puno, 23 minute dugo izvođenje pesme Echoes, snimljene za jedan od mnogih klasika Pink Floyda, album Meddle (1971).

Brit Floyd je bend koji je brojao preko 150 koncerata u 2011. godini  i na prošlogodišnjoj turneji ih je gledalo više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hall.

makonda-tracker