Placebo novi član Universal Music porodice

0
Alternativni rok sastav Placebo potpisali su globalni ugovor sa Universal Music Germany za predstojeća izdanja ali i za licenciranje kompletne diskografije.
Placebo
Placebo

Prvo novo izdanje nas očekuje već u oktobru kada će ovaj alternativni rok trio objaviti EP izdanje sa potpuno novim pesmama, dok se objava novog studijskog albuma planira za 2013. godinu.

Novi EP prati poslednji studijski album Battle For The Sun iz 2009. godine nakon čega je bend imao globalnu turneju koja je trajala skoro 2 godine, a prilikom turneje su posetili preko 50 zemalja širom sveta. U okviru ove turneje, Placebo je posetio i Srbiju, na Exit Festivalu 2010. godine.

Placebo su do sada objavili šest studijskih albuma i prodali više od 12 miliona izdanja širom sveta. Nancy Boy, Every You Every Me, Taste in Men , Special K, Bitter End, This Picture, Meds i Song To Say Goodbye samo su neki od singlova koje je ovaj sastav objavio za skoro dve decenije postojanja.

Njihov mračan i melodičan zvuk kao i jedinstveni vokal pevača Briana Molkoa postali su zaštitini znak ovog sastava, koji je za preko 19 godina postojanja izuzetno uticao na dalji tok alternativnog zvuka kao žanra. Placebo je 2009. godine na MTV Europe Music Awards osvojio i nagradu Best Alternative Act, dok se njihov poslednji studijski album Battle For The Sun našao na mestu #1 u 10 zemalja , a među top 5 u čak 20 zemalja.

 

 

makonda-tracker