Dunavfest: Četiri koncerta inspirisana ritualima

0
Događaj pod nazivom Dunafest biće održan čevrtog i šestog septembra u podnožju Kalemegdanske tvrđave, u čuvenom klubu Barutana.

Dunavfest biće održan pod naslovom Ritual u muzici i biće inspirisan modernim ritualima. Četiri koncerta, na kojma će nastupiti muzičari iz pet različitih zemalja poslužiće kao svojevrsni doživljai različitih rituala.

Četvrtog septembra posetioce Barutane zabavljaće italijanski bend Triad Vibration i mađarski sastav Vojasa.

Šestog septembra na Dunavfestu nastupiće američki umetnik Eugene Chadbourne i domaći sastav Serbian Jazz, Bre Band.

Koncerti počinju u 20 časova, a ulaznice za ovaj događaj koštaju 100 dinara.

Triad Vibrations su tribal džez sastav iz Italije, koji kombinuje ritualni aboridžinski instrument didgerodoo koji se koristi već više od 1500 godina kao pratnja ritualima sa plesom i pevanjem.

Muzika budipeštanskog benda Vojasa zasnovana je na tradicionalnoj muzici Rroma, koji potiču iz Rumunije, a koju su obogatili sopstvenim aranžmanima. Urbana interpretacija tradicije delom je obojena uticajima romske muzike iz Rumunije i Srbije, ali ne gubi specifični madjarski duh.

Eugene Chadbourne je njujorški gitarsita, improvizator i kompozitor, koji  nastupa duže od 35 godina i koga nazivaju veteranom alternativne muzike i pionirom preparirane gitare.

 Serbian Jazz, Bre Band izvodi originalne kompozicije zasnovane na elementima srpskog i američkog folklora kao spoja nečeg drugačijeg, a istovremeno i sličnog kroz težnju da se muzikom pokaže bunt protiv sistema.

makonda-tracker