Legenda hip hopa Kurtis Blow na festivalu Svi kao jedan

0
Drugi hip hop festival Svi kao jedan biće održan 30. i 31. avgusta u skejt parku na Ušću, a pored 50 domaćih izvođača nastupiće i četiri inostrana umetnika, među kojima je i jedan od osnivača rep muzike Kurtis Blow.

Kurtis Blow predstavlja legendu hip hopa i jednog od najzaslužnijih za stvaranje ovog pokreta, a ovaj umetnik nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u petak, 31. avgusta zajedno sa najpoznatijim imenom nemačke hip hop scene DJ Tomekkom.

Kurtis je postavio neke od standarda u rep muzici i bio promoter ove muzičke kulture i svega što ona podrazumeva, od ulične poezije, preko grafiti scene u Americi, do razvoja brejk densa i njegove popularizacije.

Poznati nemački DJ i producent  Tomekk tokom svoje dugogodišnje karijere saradjivao je sa nekim od najpoznatijih imena američke hip hop scene poput Ice-T, Fatman Scoop, Khia, Xzibit, Lil Kim, KRS-One, Flavor Flav (Public Enemy) i Gza (Wu-tang Clan).

Na festivalu će nastupiti i poznati minhenski DJ-evi Don Dado i Benny Bianco, koji će prvog dana festivala, u četvrtak 30. avgusta pored još dvadeset domaćih izvođača u svom dvočasovnom bek tu bek setu zabavljati publiku u beogradskom skejt parku.

Festival Svi kao jedan trajaće 24 časa sva tri dana i za to vreme posetioci će imati prilike da vide takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, grafitima i brejk densu, festivalsko selo sa dnevnim stejdžom, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova ali i svim drugim interesantnim stvarima koje su nastale iz hip hopa kao globalno prihvaćene kulture.

makonda-tracker