Boban i Marko Marković: Novi album majstora trube

0
Najpoznatiji otac i sin u muzičkom svetu, Boban i Marko Marković proveli su proleće u studiju radeći na njihovom 15. albumu, koji za Srbiju objavljuje City Records pod imenom Čovek i truba.

Ime albuma se odnosi na  karijeru Bobana Markovića dugu tri decenije i na njegov svetski put, na kojem je već 10 godina  zajedno sa svojim sinom i svojim instrumentom.

Majstori trube su istrajni u želji da svim ljubiteljima priušte još jedno slavlje u Guči. Njihov koncert, na istom mestu, počeće u četvrtak 9. avgusta, u ponoć, odmah nakon što Shantel, njihov dobar drugar i saradnik završi sa svojim nastupom na stadionu. Ulaz na koncert je besplatan.

Boban Marković je višetruki pobednik Dragačevskog Sabora, dvostruki majstor trube, i pravi Ambasador Sabora, koji širom Evrope već godinama širi priču o Saboru, kao mestu za uživanje i dobar provod.  Nakon pobede 2001.godine, Boban je odlučio da se više ne takmiči, ali da redovno nastupa van takmičarskog dela, iz poštovanja prema Saboru, saborašima i svim ljubteljima trube. Zbog brojnih koncerata i snimanja u inostranstvu, Boban, Marko i orkestar nemaju često priliku da sviraju u Srbiji, te je zato nastup u Guči uvek poseban. Njihov poslednji album za svetsko tržište Golden Horns je doživeo hvalospeve kritike, a da su najbolji orkestar na svetu Markovići su dokazali i u seriji trubačkih dvoboja sa rumuskim orkestrom Fanfare Ciocarlia.

Iako su veći deo proleća radili u studiju, uspeli su da održe koncerte u Grčkoj, Madjarskoj, Českoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Turskoj, Sloveniji i Norveškoj, a očekuje ih serija koncerata u Španiji, Norveškoj, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Grčkoj, Bosni i Herzegovini ali i nastup na Memorijalu Šabana Bajramovića, u okviru Nisville Jazz Festivala, odmah nakon Guče.

makonda-tracker