Sutra počinje Jelen Demofest

0
Najveći regionalni takmičarski festival za demo bendove trajaće tri dana u Banjaluci a kao osnovni cilj ima afirmaciju nove, kvalitetne, žanrovski različite autorske muzike koja dolazi iz šest zemalja regiona. U okviru revijalnog programa demofestovskoj public

Program petog Jelen Demofesta počinje sutra u 12 casova u GP Jazavac otvaranjem izložbe fotografije SerbainJazz Bre koja u Banjaluku donosi pregled srpske jazz scene u poslednjih nekoliko decenija. Dnevni program biće nastavljen projekcijom filmova u GP Jazavac, kao i izložbom Zorana Janjetova u Kamenoj kući u okviru Strip art dnevnog programa. Večernji program otvoriće malo muzičko iznenađenje, a vrata Kastela za sve posetioce biće otvorena već od 20 časova.

U okviru takmičarskih večeri, 26. i 27. jula nastupiće po 15 takmičarskih bendova, dok se u finale 28. jula očekuje prolazak minimum šest bendova za koje petočlani stručni žiri odluči da zaslužuju finalnu borbu za prestižne festivalske nagrade.

Kroz sve tri takmičarske večeri festivala posetioce i gledaoce Radio Televizije Republike Srpske vodiće Ida Prester i Galeb Nikačević, ovogodišnji voditelji Jelen Demofesta.

Ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, a više informacija vezanih za program i detaljnu satnicu potražite na sajtu: www.jelendemofest.org.

makonda-tracker