Kim Gordon i Vuk Kulenović na Resonate festivalu u okviru BELEF-a

0
Dom omladine Beograda će 25. i 26. jula, u okviru BELEF-a, biti domaćin Resonate festivalu. Tokom dva dana, posetioci DOB-a će imati priliku da besplatno prisustvuju raznovrsnom muzičkom programu.

U sredu, 25. jula, u 20h će nastupiti Nemanja Aćimović, Vukašin Marković i Boris Mladenović. Ovaj nastup novog projekta kultnih ličnosti beogradske underground scene predstaviće nam vrhunsku improvizaciju nove škole i repeticiju kao način istrazivanja spoljnih granica rok muzike.

Sutradan, 26. jula publika Doma omladine imaće priliku da, takođe premijerno, uživa u dva ekskluzivna  koncerta. Prvo će Mešoviti gudački kvartet od 20h predstaviti najnovija dela jednog od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora - Vuka Kulenovića (na program su Drugi, Peti, Šesti i Osmi kvartet). Nakon toga, u 21:30h, nastupiće legendarna Kim Gordon (Sonic Youth) i Ikue Mori (ex DNA), prvoborci njujorške no wave i noise scene. U njihovom izvođenju rokenrol je shvaćen kao vrhunski art ispad.

Svi koncerti se održavaju u Velikoj sali DOB-a, sa ograničenim brojem sedišta, a ulaz je slobodan.

U okviru edukativnog programa Resonate festivala, 26. i 27. jula u Hub Galeriji, Andreas Gysin, grafički dizajner i predavač interaktivnog dizajna i programiranja na ECAL fakultetu u Lausanne, SUPSI fakultetu u Luganu kao i na radionicama širom sveta, održaće predavanje Od koda do oblika i radionicu kreativnog koda Ponor.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi. Obuhvata brojne oblasti, od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti i stvara most koji spaja kulturno različite segmente intelektualne i umetničke scene.

Resonate festival je posvećen oslobađanju kreativnog potencijala kroz istraživanje spoljašnjih granica muzike. Materijal uključuje glas, žive instrumente, snimljene analogne ili digitalne zvuke, dostavljene slučajno ili kroz kompozicije sa strukturom. Ideja nije prenos muzike slušaocima nego ukazivanje na činjenicu da je muzika sveprisutna.

 


 

makonda-tracker