Novi singl Vanje Radovanovića

0
Pogledajte i kako izgleda spot za pesmu Padobran.
Vanja Radovanović
Vanja Radovanović

Vanja Radovanović svoju karijeru započeo je 2004. godine, a njegov prvi javni nastup bio je na Music Festivalu Budva kada je sa numerom Dripac, za koju je sam radio muziku i tekst, dobio nagradu za najboljeg debitanta festivala.

Već godinu dana kasnije, na istom festivalu Radovanović je pevao numeru Krila olovna koja je postala veliki hit u Crnoj Gori i Srbiji. Iste godine nastupio je i na Radijskom festivalu Srbije, takođe kao kompletan autor, sa pesmom Izvini ne mijenja ljude koja je bila jedna od naslušanijih na festivalu i za koju je snimio prvi spot u karijeri.

Karijeru je nastavio na takmičenju Beovizija 2006. kada se predstavio numerom Kad me jednom za te ne bude. Nakon učešća na festivalima, Radovanović je krajem 2007. promovisao singl Pričaj dodirom za koji je urađen spot u saradnji sa Zavodom za školovanje i rehabilitaciju osoba sa oštećenim sluhom i Kotora.

Krajem 2007. oformio je bend sa kojim je imao vatreno krštenje kao predgrupa Bijelog Dugmeta u Baru. Sredinom maja 2008. Muzička asocijacija objavila je Radovanovićev album prvijenac Pričaj dodirom. Pošto je ovaj projekat postao jedan od najprodavanijih u Crnoj Gori, Radovanović je od kompanija T -Mobile Crna Gora i NOKIA izabran da bude promoter novog muzičkog telefona Nokia 5310 XpressMusic. Odmah nakon toga usledila je serija koncerata po Crnoj Gori na kojoj je i nastao spot za pesmu Takav sam i sad. 2008. će sigurno pamtiti, pored izdavanja provog albuma, i po velikom broju uspešnih i prepoznatljivih svirki sa svojim bendom na trgovima i po klubovima, širom Crne Gore, sa kojim i dalje nastupa. 2009. objavljuje singl i spot za, kako sam kaže, jednu od njegovih najboljih pjesama Ne pitaj za mene. Krajem 2010. objavljuje promo materijal pod imenom Bez koncepta na kojem se nalaze tri pesme Milo moje, Novi Sad i Rakija. Trenutno radi na snimanju novog albuma u produkciji Goratona.  

makonda-tracker