Resonate festival na Belefu 2012

0
Zajedno sa BELEF-om Resonate, festival posvećen oslobađanju kreativnog potencijala kroz istraživanje spoljašnjih granica muzike, objavljuje muzički program, radionicu i predavanje tokom tri dana jula.

Kao i uvek, udruženi sa Domom Omladine u Beogradu koji će da ugosti ovaj jedinstveni muzički program, u sredu 25. jula Dom Omladine je domaćin Nemanji Aćimoviću, Vukasinu Markoviću i Borisu Mladenoviću - Sjajan projekat iz srca beogradskog undergrounda, repeticija kao način istrazivanja spoljnih granica rok muzike, premijera u gradu! U četvrtak, 26. jula spremite se za posebnu poslasticu! U 20.00h mešoviti gudački kvartet izvodi jednog od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora - Vuka Kulenovica, a u 21.30h, Kim Gordon i Ikue Mori! Kim je pevala je i svirala bas gitaru u Sonic Youth gde Ikue Mori, prvo bubnjar DNA benda, sada radi na laptopu, razbija zvukove digitalnih drum mašina. Ovaj duo će vas ostaviti bez teksta!

U duhu Resonate festivala organizovan je i mali edukativni program. Rođen u Cirihu, AndreasGysin živi i radi kao grafički dizajner između Berlina i Lugana u Italiji. Stvaranje programa je deo njegovog kreativnog procesa, bez obzira na formu finalnog rezultata. Kada nije opterećen projektima, Andreas predaje interaktivni dizajn i programiranje na ECAL fakultetu u Lausanne, SUPSI fakultetu u Luganu kao i na radionicama širom sveta. 26-og i 27-og jula, Andreas će održati Ponor, radionicu kreativnog koda, uz korišćenje Processing platforme - grafika, animacija, interakcija i polimorfizam. Radionica je prvenstveno za one koji imaju osnovno poznavanje Processing platforme, kao i za one koji nisu nikad radili sa njom. Učesnici će naučiti kako da naprave geometrijske oblike, koristeći primitivne funkcije za crtanje i da ih animiraju proceduralno u 3-d prostoru.

Učestvovanje putem prijave na http://resonate.io/belef

Kao zatvaranje Resonate festivala na BELEFu, Andreas će takođe ordžati predavanje. Provešće publiku kroz nekoliko projekata - od ekranskih dela, preko printa, javnih instalacija i softverskih alata, objasniti šta je učinilo ove radove mogućim i kako se vremenom oni oblikuju u konačni rezultat. Andreas će takođe predstaviti i diskutovati rezultate sa prethodne Resonate radionice.

makonda-tracker