Dela Džona Kejdža sutra premijerno u Domu omladine u izvedbi LP Dua

0
Sonja Lončar i Andrija Pavlović u okviru sastava LP Duo premijerno će za publiku Doma omladine Beograda 22. juna u 20h izvesti dela Džona Kejdža, jednog od najvažnijih kompozitora nakon Drugog svetskog rata.

Beogradska publika prisustvovaće premijeri multimedijalnog regionalnog projekta Da li volite Džona Kejdža?, koji je osmišljen povodom stogodišnjice od kompozitorovog rođenja. Nakon premijere u DOB-u, na jesen su planirana i izvođenja u Zagrebu i Ljubljani.

Ceo projekat LP duo realizuje u saradnji sa Domom omladine Beograda, Centrom za Novu Umetnost Beograd, UK Parobrod, Muzičkim Biennalom u Zagrebu i Kinom Šiška Ljubljana uz podršku Američke Ambasade u Beogradu.

U okviru projekta Da li volite Džona Kejdža?, dan nakon koncerta, 23. juna u 18h, u DOB-u će biti organizovana tribina na kojoj će kompozitor Miroslav Miša Savić i pijanistkinja Nada Kolundžija održati predavanja, performans i čitanje Kejdža.

LP Duo osnovan je 2004. godine i jedan je od naših najuspešnijih kamernih ansambala. Tokom 2008. godine proglašen je jednim od 8 najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami 2 piano competition. Sonja i Andrija u sastavu LP duo zajedno su osvojili više od 40 internacionalnih nagrada i nastupali širom Evrope i u SAD. Oni kažu da im zajednički rad predstavlja veliko zadovoljstvo jer dele iste ili slične poglede na svet i na taj način svakodnevno napreduju.

 

makonda-tracker