ovo niste znali

"Topolska 18" krije priču o velikoj ljubavi: Zašto je Siniša Pavić odabrao baš ovu adresu za pesmu u "Srećnim ljudima"?

0

Jedna od najpoznatijih pesama devedesetih poticala je iz popularne serije Siniše Pavića, a malo je poznato da on ovu adresu nije odabrao slučajno.

Snežana Savić kao Malina Vojvodić u seriji 'Srećni ljudi'
Snežana Savić kao Malina Vojvodić u seriji "Srećni ljudi"foto: Snežana Savić/YouTube Printscreen

Slavni scenarista Siniša Pavić preminuo je u 92. godini, javili su domaći mediji i potvrdila je porodica čuvenog umetnika.


Pavić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske i srpske televizije nekim od najgledanijih domaćih serija, kao što su "Vruć vetar", "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago"...


Jedna od onih koje se i danas gledaju je serija"Srećni ljudi", koja je premijerno emitovana od 1993. do 1996. godine, a scenario za 90 epizoda Pavić je napisao sa svojom suprugom i dugogodišnjom saradnicom Ljiljanom Pavić.


Mnoge replike iz "Srećnih ljudi" i danas se citiraju i prepričavaju, a njen nezaboravan deo je pesma "Topolska 18", koju je otpevala glumica Snežana Savić kroz lik Maline Vojvodić.

 


Međutim, malo je poznato da je autorka te pesme upravo Ljiljana Pavić, koja ju je napisala s kompozitorom Goranom Ratkovićem Raletom, kom je ovo bila prva pesma, nakon čega je izgradio uspešnu karijeru.


Siniša Pavić je, naime, odlučio sa suprugom da baš ova adresa posluži kao inspiracija za pesmu i mesto velike ljubavi Maline Vojvodić i Feđe Zečevića, kog je igrao Aljoša Vučković, jer je u Topolskoj 18 nekada živela Ljiljana, kako je svojevremeno ispričala Snežana Savić.

 

Ljiljana Pavić je živela u toj ulici tokom studentskih dana – objasnila je glumica svojevremeno.

 

Inače, "Topolska 18" nije jedina pesma koju je Ljiljana Pavić napisala za njihove serije. Ona je autorka i naslovne numere "Srećnih ljudi", koju su izveli Ekstra Nena i Boba Stefanović, zatim "Srce porodično" u izvedbi Željka Samardžića i neprikosnoveni "Ja hoću život", koju peva Dado Topić za seriju "Bolji život".

 

BONUS VIDEO

Hit serija Prsten sudbine na Kurir televiziji

 

makonda-tracker