Poznati poručuju: Koncert Merilina Mensona se ne propušta!

0
Povodom koncerta Merilina Mensona, 9. juna u Beogradskoj Areni na IQ MUSIC festival, u organizaciji Beogradske kulturne mreže i Arene Beograd uz podršku Jelen Live-a, snimljen je kratak dokumentarni film u kome javne ličnosti iz sveta muzike i novinarstva, po
Merilin Menson
Merilin Menson

Autor kultnih emisija na radiju B92, Igor Brakus, u filmu poručuje da koncert Merilina Mensona ne sme da se propusti.

- Taj čovek slovi kao jedna od najvećih atrakcija uživo na svetu. Kolika je bizarnost njegovog izgleda, tolika je i bizarnost njegovog nastupa, što je u globalu super, jer ovoj zemlji i nedostaje bizarnost u pravom smisli reči. Ovde su sve neke vrlo defektne bizarnosti prisutne, tako da je ova prava iskonska  bizarnost neophodna Srbiji.

 - Šta kažu bake, deke ili roditelji to nemam pojma, ali kapiram da mladi ljudi definitivno treba da vide nešto što pomera granice svakodnevice i onoga što mogu da gledaju od bendova - kaže jedan od najpoznatijih DJ -jeva naše scene, Dejan Milićević.

Mensonov nastup sa nestrpljenjem isčekuje i frontmen grupe Van Gogh,  Zvonimir Đukić -  Đule:

- Gledajući njegove koncerte na DVD-ju, iz turneje u turneju, uvek sam imao potrebu da stanem ispred ogromnog razglasa, ispred neke velike bine i da sve to pogledam i uživo.

 

Vizuelni imidž ovog umetnika je svakako nešto što ostavlja veliki utisak na sve koji prate njegovu karijeru od početka

- Sve oko njega je meni spektakularno. Ja sam se uvek pitao da li on kad ustane ujutru stvarno prvo stavi make up, pa onda ide da doručkuje ili je obrnuto, pa odeš u bioskop i sediš pored Merilin Mensona, a ne znaš da je to on - kroz smeh priča Marko Gramofondžija, a stilistkinja Maja Atanasijević alias Zipa Yoma kaže:

- Mislim da je Merilin Menson bolja riba i frajer od Lady Gage i otići ću na koncert da proverim svoju teoriju.

O fenomenu Merilin Mensona u kontekstu američke kulture, njegovog uticaja na muzičku industriju i značaju vizuelnog  imidža koji je stvorio za originalnost njegovih koncertnih nastupa, govore i Suzana Zlatanović alijas Luna Lu, Voja Aralica, Dragan Ambrozić, Branimir Lokner, David Vartabedijan i Jakša Vlahović.

Pogledajte film u produkciji Begradske kulturne mreže:

IQ MUSIC je nov muzički festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live-a na kome će se predstaviti više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene. Svim ovim umetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike.

Pored jedinstveno-ekscentričnog Merilin Mensona koji će po prvi put nastupiti u Beogradu, na sceni Beogradske arene, 9. juna pojaviće se i po prvi put kultni bend Laibach, britanski haus trio Dirty Vegas, pioniri darkvejva u regionu, makedonski Mizar kao i srpski bend upečatljivog stila Block out. Takođe, priliku da se nađu na bini pored ovakvih imena, imaće i mladi bendovi koji će svoje prisustvo izboriti putem Facebook konkursa.

Karte po cenama od 2890 za parter i 2990 dinara za tribine mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Blagajna Beogradske arene, Bilet centar Beograda, Ušće Shopping centar, Eventim prodajna mestima, Card service prodajna mesta, kao i na sajtovima: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

makonda-tracker