UŽIVAJTE

Zabranjeno pušenje napunilo sarajevsku Skenderiju, neka se spremi Novi Sad!

0

Legendarni bend održao je u Sarajevu jedan od onih koncerata koji će se dugo pamtiti.

KONCERT ZABRANJENOG PUŠENJA
KONCERT ZABRANJENOG PUŠENJAfoto: Ivan Šebalj

Slavljenički koncert povodom 40 godina od izdavanja prvog albuma "Das ist Walter", održan je u prepunoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

 

Koncert je počeo pesmom "Neću da budem Švabo", dvorana je bila krcata, a publika je horski sa Sejom Sexonom pevala hitove koji su se nizali.

 

"Zenica Blues", "Selena, vrati se, Selena", "Anarhija All Over Baščaršija" i ostali legendarni hitovi, tri i po sata orili su se Skenderijom, ispunjenom publikom svih generacija, koja svedoči o tome da Zabranjeno pušenje ne stari već 40 godina.

 

Vrhunski uhodanu postavu koja je zabavlja hiljade posetilaca čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. Delić te atmosfere prenosimo vam fotografijama.

 

1 / 29 Foto: Ivan Šebalj

Proslava 40 godina od izdavanja legendarnog albuma nastavlja se nizom koncerata u regionu, a priliku da uživaju u sjajnoj rokenrol svirci prvo će imati Zagrepčani, 7.6. u Šalati, a nakon toga Pušenje nastupa u Novom Sadu, na krovu TC Promenada 14.06.

makonda-tracker