Letu štuke 25. maja u Domu omladine

0
Sarajevske Letu štuke održaće koncert 25. maja u Domu omladine Beograda, na nekadašnji SFRJ praznik Dan mladosti, a frontmen benda Dino Šaran ističe da je odabir datuma slučajnost iako verovatno ima neke simboličke veze.
Letu Štuke, foto: Story press
Letu Štuke, foto: Story press

Sarajevske Letu štuke poznate po regionalnim hitovima Mjesto za dvoje, Šutiš i Paranoja održaće koncert 25. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda, gde će promovisati aktuelni treći CD album Brojevi računa (2011).

 - Vučemo neki trag prošlih, boljih vremena u našoj muzici, pripadamo generaciji koja je zapamtila Jugoslaviju. Kad smo u Zagrebu promovisali album Brojevi računa ispalo je slučajno da smo svirali u Hipo centru, što je u stvari prostor banke. Često nam se dešavaju simbolične koincidencije - kaže Šaran.

Prema njegovim rečima, Letu štuke da su postojale četrdesetak godina ranije ne bi se našle među muzičarima koji su nastupale pred vođom komunističke Jugoslavije Josipom Brozom-Titom.

- To je moglo Bijelo dugme, ili neki opšte prihvaćeni pop pevači, što je okej, ali mi smo ti više vezani za novi talas, ne bi mi bili deo te ekipe, kao što ne možeš zamisliti ni da bi to bili Partibrejkers - kaže Šaran.

Ulaznice za beogradski koncert Letu štuka 25. maja u Domu omladine su u prodaji po ceni od po 800 dinara na blagajni Doma omladine, i preko mreža Eventim i Card service.

makonda-tracker