novi spot

Zabranjeno pušenje promoviše spot "Čovjek starog kova“ u Muzeju “Bitka za ranjenike na Neretvi"

0

U susret velikim koncertima u Sarajevu, Zagrebu i Osijeku kojima će grupa Zabranjeno pušenje obeležiti 40 godina od objavljivanja albuma "Das ist Walter", u Muzeju "Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica održaće se 6.3.2024. promocija novog spota grupe.

Grupa Zabranjeno pušenje promoviše spot za pesmu 'Čovjek starog kova'
Grupa Zabranjeno pušenje promoviše spot za pesmu "Čovjek starog kova"foto: Promo

Na dan kada su u Drugom svetskom ratu partizani prešli preko porušenog mosta, a zatim preneli gotovo 4 hiljade ranjenika, grupa Zabranjeno pušenje promovisaće spot za pesmu "Čovjek starog kova", sa dvostrukog albuma "Karamba!".

 

Ovaj spot sniman je na lokaciji veličanstvene bitke za ranjenike, koja je bila ilustracija za ovu pesmu, sa jasnom porukom o hrabrosti, buntovništvu i čovečnosti, a u njemu su korišteni i kadrovi legendarnog filma Veljka Bulajića "Bitka na Neretvi".

 

"Spot je na neki način omaž ovom jedinstvenom događaju, kao i Bulajićevom spektaklu koji je svojevremeno pomerio granice snimanja ratnih filmova i biće nam čast da ga predstavimo u muzeju koji čuva uspomenu na našu slavnu istoriju. Zabranjeno pušenje nastupiće uživo 6.3.2024. u jablaničkom muzeju i tako se odužiti svima koji su pomogli realizaciju spota", najavljuje frontmen benda Sejo Sexon i dodaje:

 

"Pesma "Čovjek starog kova" govori o generaciji koja se nije plašila da se usprotivi nepravdi, brani svoja prava i žrtvuje za ono što su mislili da vredi, i podseća da je važno sačuvati tu iskru, jer "pravi omladinac vazda piše antidržavne parole".

 

Promo Zabranjeno pušenje
foto: Promo

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja kao što su "Možeš imat' moje tijelo", "Mile Hašišar", "Pos'o, kuća, birtija", "Pupoljak", "Počasna salva", "Dobro dvorište", "Modni guru”, a u njemu pored članova grupe učestvuju i glumac Asim Ugljen, kao i dečaci Kenan Idrizović i Vito Sučić.

 

Snimanje su pomogli JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica, Opšina Jablanica, OKC UrbanArt i JP Filmski centar Sarajevo.

 

Promocija spota održaće se u sredu, 6.3.2024, u 19 sati u Muzeju "Bitka za ranjenike na Neretvi", a ulaz će za građane Jablanice i njihove goste biti slobodan. Pre premijere spota biće prikazan višestruko nagrađivani film "Svjetla Sarajeva", režisera Srđana Perkića, a nakon premijere spota uslediće i kraći unplugged nastup grupe Zabranjeno pušenje.

 

makonda-tracker