Bogat kulturni program Ring Ring festivala

0
Međunarodni festival Ring Ring biće održan od 11. do 21. maja na nekoliko beogradskih lokacija. Ova manifestacija organizuje se 17. put, a ovogodišnji program festivala čini 14 koncerata i tri radionice za mlade umetnike, uz učešće umetnika iz 15 zemalja.

Na otvaranju Ring Ring festivala, 11. maja u Kulturnom centru Rex nastupiće italijansko-japanski duet Paolo Angeli i Takumi Fukušima, a koncert je besplatan za sve posetioce.

Glavni deo programa nastavlja se 17. maja, kada će nastupiti značajna imena svetske džez muzike poput Pitera Brocmana, Pola Lovensa, Pola Litona, Fred Van Hovea, kao i sastav Atomic.

Posetioci će imati priliku da čuju nastup francuskih i nemačkih izvođača elektronske muzike, koji će prirediti performans sa novosadskim trubačem Nenadom Markovićem.

Pored brojnih gostiju iz inostranstva, na festivalu Ring Ring nastupiće i beogradski džez sastav Fish in Oil, koji će tom prilikom promovisati njihov prvi album.

Ulaznice po ceni od 350 dinara za jedno veče ili 1250 dinara za festivalski komplet kupuju se na blagajnama Kulturnog centra Rex i Kolarčeve Zadužbine.

makonda-tracker