Erika Badu na Exitu

0
R'n'b i neosoul kraljica, Erykah Badu, nastupiće na glavnoj bini Exita treći dan festivala, u subotu, 14. jula.
Erika badu, promo foto
Erika badu, promo foto

Dobitnica četiri Gremija, ova inspirativna američka pevačica ispisala je značajne stranice u istoriji soul muzike, proslavljajući se svojim autentičnim vokalom, ekscentričnim izgledom i hitovima poput Love Of My Life, On & On, Bag Lady, Window Seat, Tyrone i Honey, a za 2012. godinu najavila je izlazak čak dva nova albuma.

Dan ranije, na glavnoj bini festivala nastupiće i njujorški sastav Hercules And Love Affair. Muzički projekat koji predvodi DJ Andy Butler savršen je spoj starog disco i house zvuka, a hitovima poput Blind i You Belong osvojili su svet. Nakon izuzetno uspešnog istoimenog debi albuma iz 2008. godine, Andrew Butler se sa svojim projektom prošle godine vratio na scenu albumom Blue Songs. Dobro izglancajte svoje cipele za ples, jer nam ovi indi heroji za drugi dan festivala pripremaju pravu igranku!

Pop spektakl na Fuison bini pružiće nam Citizens! , novi, veoma aktuelni britanski sastav čiji muzički talenat je prepoznao Alex Kapranos iz sastava Franz Ferdinand, koji će producirati njihov album prvenac , Here We Are, najavljen za 28. maj ove godine. Inkorporirajući ključne elemente dobre pop pesme, melodični vokal i muziku koja vuče na ples, uz trunku odličnog smisla za humor, oni trenutno žare i pale pop scenom. Uostalom, baš kao što Citizens! stalno ističu: Pop nije prljava reč!

 

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: http://www.exitfest.org i www.gigstix.com.

 

makonda-tracker