One Direction manija: Tinejdžerska pop senzacija prva na Bilbordovoj listi

7
Tinejdžerski bend iz Britanije, sa albumom prvencem dospeo je na prvo mesto Bilbordove liste najprodavanijih albuma

One Direction i njihov album Up All Night  (Syco Music/Menart) popeo se u Americi na 1. mesto Bilbordove top liste 200 najprodavanijih albuma! To je za njih istorijski dan - sa više od 176,000 prodatih albuma postali su prvi britanski bend koji se s albumom prvencem popeo na 1. mesto u Americi. Odmah po izlasku, beleži i prvo mesto na digitalnoj top listi prodaje.

- Jednostavno ne verujemo da smo broj jedan u Americi! To je više od ostvarenog sna! Zahvaljujemo svakom obožavaocu koji je kupio naš album i američkoj publici na tolikoj podršci – izjavio je Hari Stajls.

Za kratko vreme koliko postoje uz samo jedan album,  grupa mladića koji imaju između 18 i 20 godina, skupili su  oko 204 miliona YouTube pregleda, 12 miliona Twitter sledbenika i 3,6 miliona obožavatelja na Facebooku.

Da podsetimo, vrtoglavi uspeh ovih momaka je počeo 2010. godine nakon pobede na britanskom  showu X Factor UK.

One Direction mogu se pohvaliti sa još nečim: Debi album  je došao na prvo mesto u čak 12 zemalja. Za pola godine, prodali su više od 4,2 miliona albuma širom sveta. Singl What Makes You Beautiful nagrađen je na dodeli Brit Awardsa.

Spot za pesmu What Makes You Beautiful pregledan je približno 76 miliona puta!

TAGOVI: muzika123
makonda-tracker