Koncert Merime Njegomir u Sava Centru: 40 godina - Pesme mog života

0
U ovoj godini jubileja, Merima Njegomir će održati koncert 16.marta u Sava Centru pod nazivom Pesme mog života gde će sa brojnom publikom, svečano obeležiti ovaj jubilej i upisati se zajedno sa njima u muzički spomenar za sva vremena.

Merima Njegomir slavi jubilej - 40 godina uspešnog i doslednog rada na negovanju autentične srpske pesme, starogradskog i izvornog zvuka. Jedna od najkvalitetnijih i najpoznatijih dama na prostorima bivše Jugoslavije, za ovih 40 godina okupila je brojnu slušalačku publiku i verne fanove koji vole dobru pesmu. Za ovih 40 godina rada na negovanju i popularisanju autentične narodne muzike, Merima potpisuje i nekoliko hitova koji su prerasli u narodne pesme Ivanova  Korita, Što je lepo kad se neko voli, Zbog tebe, Mezimica, Opilo nas vino Ruzmarin, Jutros mi je ruža procvetala.

Uz brojne goste iznenađenja i očekivani štimung, za koji su zaduženi  majstori dobre pesme, biće ovo i prilika za promociju najnovijeg  kompakt diska u izdanju PGP RTS -a Po rastanku. Njene najpoznatije pesme publika će imati priliku da čuje uz podršku Narodnnog orkestra Miše Mijatovića, umetničkog ansambla Ministarstva odbrane RS Stanislav Binički, akademskog hora Obilić AKUD Branko Krsmanović uz dirigentsku palicu Darinke Matić - Marović, dirigenta Stanka Jovanovića i drugih. Ceo kocert biće ovekovečen i na  televizijskom snimku. 

Za preko 40 godina na estradnoj sceni – Merima Njegomir postala je sinonim za univerzalnu, kvalitetnu narodnu muziku koja odgovara svim ambijentima, muzičkim ukusima i željama! Izvorna narodna muzika, sevdalinke, rusko-ciganska i etno, čak i kineska narodna muzika samo su deo repertoara Merime Njegomir.

makonda-tracker