Kings of Strings: Još jedan koncert u Beogradu

0
Trio svetski priznatih gitarista Kings of Strings, koji čine Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski i Stokelo Rozenberg, zbog velikog interesovanja publike, održaće i drugi beogradski koncert 25. marta u Domu sindikata.

Prvi koncert, zakazan za 17. mart u Sava centru, skoro je rasprodat zbog čega su gitaristi odlučili da se u povratku sa regionalne serije koncerata, vrate u Beograd kako bi još jednom nastupili na ovogodišnjem Guitar Art festivalu. Ulaznice po cenama od 1800, 2300 i 2800 dinara, mogu se od sutra pronaći na blagajni Doma sindikata, Bilet centra na Trgu republike, te prodajnim mestima Eventima i Kard servisa. Rezervacije mesta na oba koncerta mogu se izvršiti pozivom na broj telefona 011/220-6244.

Trio gitarista je uoči regionalne i premijerne serije zajedničkih koncerata objavio i zvanični album First Step u izdanju Guitar Art festivala koji sadrži 13 numera, kako solističkih, tako i zajedničkih koje je u Beogradu snimao i producirao Voja Aralica. Kings of Strings su početkom godine objavili i najavni spot za numeru Good Time Charlie’s Got The Blues. U pitanju je instrumentalna verzija balade Denija O’Kifa iz 1972. godine koju su svojevremeno izvodili i Elvis Prisli, Henk Vilijams i drugi. Većina kadrova za spot snimljena je tokom njihovog sastanka u Beogradu, ali i na putovanjima po evropskim gradovima u kojima su ova trojica majstora šestožičanog instrumenta vežbali za predstojeću turneju tokom koje će nastupiti i u okviru ovogodišnjeg Guitar Art festivala, 17. marta u Sava centru. i 25. marta u Domu sindikata.

Međunarodni, 13. po redu, Guitar Art festival održaće se u Beogradu od 16. do 21. marta 2012. godine. Pored grupe Kings of Strings, na festivalu će u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 18. marta nastupiće Rikardo Galjen u pratnji orkestra Camerata Serbica, dok će 19. marta pred beogradskom publikom nastupiti i slavni brazilski gitarista Jamandu Kosta. Sledeća dva festivalska dana, biće u znaku tradicionalne i vokalne muzike, pa će se 20. marta publici predstaviti priznata bosanska vokalistkinja Amira Medjunjanin, grčki tandem Jorgos Jorgopulos, Dimitris Lapas i Marios Makris, senegalski umetnik Kemo Sundiulu Sisoko i brojni drugi. Svečano zatvaranje i dodela nagrada učesnicima održaće se 21. marta kada će nastupati ansambl američkog gitariste našeg porekla Petra Jankovića i portugalska grupa Antonija Šainja koja u Beogradu predstavlja svoj program Lisgoa“ kombinaciju portugalske fado i tradicionalnke indijske muzike sa ostrva Goa.

Festival pod sloganom Kontinenti predstaviće ukupno više od 60 umetnika koji, shodno sloganu, dolaze iz svih naseljenih kontinenata, sa ciljem da tokom šest festivalskih dana publici približe muziku iz različitih i međusobno veoma udaljenih delova sveta.

 

 

 

 

makonda-tracker