Beograd dobija festival world muzike

0
Afrički sastav Tinariwen, dobitnici ovogodišnje Grammy nagrade, nastupiće 22. marta, u sali Amerikana, Doma omladine Beograda. Koncert će biti održan u okviru prvog beogradskog world music festivala Todo Mundo. Ostali izvođači su španski Talabarte, Konono NO1

Tinariwen su iz saharske države Mali, a međunarodno priznanje stekli su spojem tuareške narodne muzike, alžirskog i egipatskog popa i zapadnog uticaja.

Peti studijski albumu Tassili iz 2011. godine, tuareški muzičari snimaju sa akustičnim instrumentima, i za njega u februaru dobijaju prestižnu godišnju nagradu Grammy za najbolji album world muzike.

Iste večeri sa početkom u 21 čas, nastupa sastav Talabarte, dok drugi dan festivala Todo Mundo, 23. marta, koncerte imaju Konono NO1 i Svetlana Spajić sa Bokanom Stankovićem.

Ulaznice za prvi beogradski world music festival su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 1000 dinara za 22. i 500 dinara za 23. mart. Karta za obe festivalske večeri kupuje se po ceni od 1300 dinara.

 

makonda-tracker