Nova nagrada za ZAZ

0
Sa 650.000 prodatih albuma van granica Francuske, Izabel Žofrua, poznatija kao ZAZ, proglašena je za najuspešnijeg francuskog izvođača u inostranstvu. Omiljena je i u Srbiji, gde je njen prvi album najprodavaniji strani album u poslednjih pola godine.

Pre globalnog uspeha, ZAZ je animirala prolaznike na Montmartru i nastupala u pariskom kabareu. - Energija koju pruža publika na ulici je divna. To pozitivno osećanje me ponese do te mere da sam i ja srećna dok pevam za njih – izjavila je ZAZ.

15. 000 Novosađana i njihovih gostiju imalo je priliku da ZAZ čuje uživo prošle godine, a beogradski koncert zakazan je za 1. jun 2012. godine.

ZAZ je već  sa pet godina upisala  muzički konzervatorijum, gde je učila da svira violinu, klavir i gitaru, kao i horsko pevanje. Uzori su joj, kako kaže, Vivaldi, Ela Ficdžerald, Bob Mekferin.

Pevačica, koju mnogi smatraju naslednicom Edit Pjaf, boriće se i za titulu najbolje muzičarke godine na  dodeli francuskih nagrada Victoires de la musique, koja će se održati 3. marta.

 Branka Tutić

 

makonda-tracker