kultura

PRINCEZA TRUBE U DUBAIJU: Utisci mlade Danijele sa planetarno poznatog događaja

0

Danijela Veselinović vratila se iz Dubaia gde je predstavljala Srbiju na najvećem aktuelnom planetarnom događaju - Expo Dubai 2020.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Do sada je Paviljon Srbije na Expu posetilo više od pola miliona posetilaca, zvuci srpske trube čuli su se svakodnevno a nikog nisu ostavljali ravnodušnim kako zbog srpske muzike tako i zbog naše predstavnice koja je svojom pojavom očarala sve prisutne.

 

— Još uvek sam pod utiskom i svakodnevno prepričavam događaje. Expo je stvarno neverovatan, toliko toga se ima za videti da s razlogom traje 6 meseci. Ako izuzmem glavnu scenu, mogu slobodno reći da je naš paviljon imao najzanimljiviji muzički program. Nastupi su bili veoma zapaženi a mislim da je ljude, kojih je bilo iz celog sveta, privlačila i naša muzika a i naša tradicionalna nošnja koja je za njih bila nešto potpuno novo i drugačije. Jedan deo mog performansa bio je zajedno sa sjajnim muzičarima i igračima folklornog ansambla “Sveti Đorđe”, a takođe u ovom odličnom timu bili su Sanja Stojanović- violina, DJ Tijana Damjanović, gospodin Dragić Bugarin, guslar junačkoga srca i Nataša Topalović svetski nagrađivana umetnica koja pravi divne figure od fondana. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam bila deo ovog tima koji je predstavljao našu zemlju.

 

 

 

makonda-tracker