Sastav Pink Martini 31. maja u Beogradskoj areni

0
Američki sastav Pink Martini nastupiće na koncertu u Beogradskoj areni, 31. maja u organizaciji Jugokoncerta i Arene Beograd.

Pink Martini, orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskom mjuziklu, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina.

Muzika Pink Martinija je očaravajuća mešavina muzike i stihova iz različitih delova sveta i različitih žanrova. Njihova muzika je kao romantični holivudski mjuzikl četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, samo što melodije i ritmove sakupljene iz različitih delova sveta čine novom i modernom.

Grupa postoji od 1994. godine, kada je Tomas Lauderdejl, klasični pijanista i harvardski diplomac, okupio muzičare kako bi izvodili muziku na političkim, humanitarnim i drugim medijskim kampanjama, i sa njima izveo svoju verziju popularnih pesama. Publici se to veoma svidelo, zato su nastavili po istom receptu. 

Danas grupa ima 12 članova i sarađivala sa trideset svetskih orkestara, uključujući i višestruke nastupe sa Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i BiBiSi-jevim koncertnim orkestrom. Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa. Njihovi drugi angažmani uključuju koncerte u Karnegi holu ili Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku.
Pesme Pink Martinija bile su u filmovima kao što su In the CutNurse BettyJosie and the Pussycats,Tortilla SoupShanghai KissMary and Max, i Mr. & Mrs. Smith kao i u serijama Dead Like Me, The Sopranos...

Ulaznice po ceni od 1600, 1900, 2200, 2500 i 2900 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata,Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.comwww.tickets.rswww.eventim.rs.

makonda-tracker