Čestitke!

IGRALE SE DELIJE: Spojile klasiku dalekog Japana i tradiciju Srbije

0

Princeza trube Danijela Veselinović i Japanska umetnica Aisa Iđiri objavile su video i najavile početak saradnje

foto: Promo
foto: Promo

Aisa Iđiri Steinway umetnica je bila u poseti Srbiji 18-27.oktobra sa idejom da postavi novi pijano festival. Nakon niza sastanaka u ambasadi Japana, Ministarstvu kulture I informisanja, u Vršcu, ideja je da nosilac organizacije bude udruženje srpsko-japanskog prijateljstva "Hanami" u saradnji sa muzičkom školom "Josif Marinković" iz Vršca. Danijela Veselinović je predavala u ovoj školi i tako pozvana u organizacioni odbor festivala koji će se održati sledeće godine u Vršcu.

Devojke
foto: Promo

 

Danijela: “ Obzirom da je sledeća godina 2022. jubilarna (140 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i Japana)i da će se obeležiti nizom manifestacija a da je glavna naš festival, na inicijativu Hanamija sa kojim dugo sarađujem kao i Aisa, odlučile smo da snimimo duet kao poklon građanima Srbije i Japana koji usled pandemije nisu slobodni da sebi priušte mnogo međusobnih susreta, koncerata..”

 

Devojke
foto: Promo

 

Pesma je ujedno i najava za snimanje zajedničkog albuma Aise i Danijele, na temu srpskih i japanskih tradicionalnih pesama kao i modernih kompozitora iz Japana I Srbije.

Devojke
foto: Promo

 

Nakon pandemije udruženje Hanami će našoj princezi organizovati turneju u Japanu gde se planira velika manifestacija "Dani Srbije u Japanu".

 

 

Devojke
foto: Promo

 

makonda-tracker