Novogodišnji gala koncert: Karmina Burana i Misa Kriolja

1
Kraj godine, koju su obeležila izuzetno kvalitetna i raznovrsna koncertna događanja u Sava Centru, završava se Novogodišnjim gala koncertom 29. decembra.

Na programu su KARMINA BURANA I MISA KRIOLJA, koje će izvesti  Hor , Dečiji hor i Simfonijski orkestar Radio Televizije Srbije, Hor Krsmanović – Obilić pod upravom maestra Bojana Suđića, a solisti su: Snežana Savičić -  Sekulić, Nikola Mijailović, Ištvan Horvat, Bela Mavrak i Ljubomir Popović.

Kada bi se pravila anketa o najpopularnijim delima medju ljubiteljima klasične muzike sa svih meridijana, prva mesta bi sigurno zauzele Karmina Burana, Karla Orfa i Misa Kriolja, Ariela Ramireza. Decenijama ova dela pune svetske koncertne dvorane, decenijama ih sa zadovoljstvom uvek iznova slušaju i muzički znalci i najširi slojevi publike svih uzrasta.

U čemu je tajna uspeha ?

Život koji izbija iz svake otpevane i odsvirane note, život pun snage, duha i radosti što postojimo. Prava svečanost moćnih horova, stotina instrumentalista i brojnih udaraljki koje pulsiraju ritualnim zanosom. Praznik muzike za praznik Nove godine, praznik lepih želja i nadanja koji ujedinjuju čitavu Planetu.

Nova godina je vreme poklona i zato je ovaj grandiozni muzički spektakl sa preko 300 učesnika na sceni pravi novogodišnji pokolon za sve muzičke sladokusce.

 

 

makonda-tracker