još jedan uspeh

TRUBAČKA PRINCEZA ZABLISTALA NA GUČI: Drago mi je što sve više devojaka kreće mojim stopama!

0

Mnogo je trubačkih orkestara u Srbiji, ali samo jedan predvodi žena. Ona se zove Danijela Veselinović i nju zovu i Trubačka princeza, kako ju je svojevremeno nazvao proslavljeni instrumentalista Boban Marković, koja je sa devet godina sa braćom osnovala orkestar “Danijela”.

foto: Kurir televizija, Printscreen
foto: Kurir televizija, Printscreen

Nakon svih uspeha juče joj je pripala čast da bude deo žirija 60. Dragačevskog sabora trubača u Guči.

 

Danijela je prvo zasvirala za gledaoce Kurir televizije, a potom podelila i utiske nakon Guče:

 

- Ova "Guča" je stvarno bila posebna, bar za mene, u petak veče, prve večeri sam imala koncert sa svojim orkestrom, tako da smo otvorili prvo saborsko veče, tako da je bilo spektakularno, po rečima novinara i publike, ali evo i ja ću reći prenela sam neku posebnu energiju na publiku, ona mi je uzvratila aplauzom i ja sam prezadovoljna, a moju dani u Guči su završili takmičenjem, ali sa one druge strane, bila sam član žirija i mogu vam reći da je bilo veoma nezahvalno ocenjivati kolege, ali s druge strane veliko je zadovoljstvo i čast bila sedeti pored ljudi koji su sedeli pored mene - rekla je Danijela, a potom rekla nešto više o orkestru koji nosi nosi njeno ime, kao i kako se slaže sa kolegama iz orkestra.

 

- Sva sreća da su moja braća tu, njih osmoro muškaraca je u grupi, trojica su moja rođena braća Slobodan, Bojan i Bogdan, ostalo su mi kolege, ali radimo dugo zajedno i imamo isti cilj, na istoj smo talasnoj dužini i plovimo zajedno. Naravno, u svakom kolektivu dođe do neslaganja, ali mi to brzo prevaziđemo - rekla je Veselinovićeva.

 

Danijela Veselinović
foto: Kurir televizija, Printscreen

Mnogima je ranije bilo čudno da vide da devojka svira trubu, ali kako Danijela kaže danas se to promenilo i misli da je upravo ona uticala na to:

 

- Veliki broj devojčica mi se javlja, evo sada i dok sam bila u "Guči" ne znam koliko devojčica mi je prišlo, nije to neki veliki broj, ali je mnogo veći od onog kada sam ja počinjala, sada imam i svoje učenice i interesovanje kreće da se budi kod devojčica, tako da se nadam da će u "Guči" narednih dana biti još žena, devojaka koje sviraju trubu - rekao je Danijela.

 

 

 

 

 

makonda-tracker