Pekinška patka oduševila Banjalučane

0
Legendarna pank grupa Pekinška patka u četvrtak uveče u uzavrelom klubu DFK, na prvom koncertu u karijeri u Banja Luci, počela je regionalnu klupsku turneju na će kojoj 29. decembra svirati i u velikoj sali Doma omladine Beograda

Najavu da će rado dozvoliti fanovima da podele sa njima stejdž, članovi Pekinške patke ispunili su već na prvom koraku regionalne turneje - u banjalučkom Demofest klubu bend je na bis pozvao publiku da im se pridruži i skače zajedno sa njima na bini.

DFK nije bio pun samo generacijskih ispisnika benda koji je zadužio jugoslovensku scenu albumima Plitka poezija (1980) i Strah od monotonije (1980), već većinom klinca koji nisu bili ni u planu kada je snimljen kultni singl Bila je tako lijepa (1980).

Pevač Nebojša Čonkić – Čonta, gitarista Zoran Bulatović – Bale, basista Marinko Vukmanović – Mare, uz pomoć uvek pouzdanog bubnjara Roberta Radića, nabrijanom pankerskom svirkom podsetili su na niz svojih pank klasika, uključujući naravno Bila je tako lijepa, i zaključno sa povratničkim singlom Un ano de amor (2010).

Pekinška patka je pred kraj godine kreće na klupsku turneju po regionu, koja će imati veliku završnicu 29. decembra na prednovogodišnjem koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda.

makonda-tracker