Jovan i Nada Kolundžija: Pretpraznična tradicija na Kolarcu

1
Za sve ljubitelje klasične muzike, maestro violine Jovan Kolundžija, uz pratnju svoje sestre Nade Kolundžije na klaviru, prirediće koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u ponedeljak, 12. decembra od 20 časova

Događaj koji svake godine obeleži koncertnu sezonu u Beogradu, jeste tradicionalni decembarski koncert maestra Jovana Kolundžije. Petu godinu zaredom, violinista dočekuje publiku na Kolarcu, a ove godine će koncertnu scenu deliti sa našom istaknutom pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, dok će na programu biti popularne kompozicije Leklera, Baha i Krajslera – čuvenih muzičkih autora i violinista.

Naš proslavljeni violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius, umetnik je koji je svojim stvaralaštvom obeležio domaću muzičku scenu, a tokom svoje duge karijere nastupao je u više od četrdeset zemalja sveta, održao je više od četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim salama i dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada. Maestro Kolundžija je harizmatični umetnik čiji su nastupi uvek budili veliku pažnju, jer svojom virtuoznošću, muzičkim senzibilitetom i izvanrednom sugestivnošću osvaja publiku.

Decembar je mesec koji Kolundžija posvećuje domaćoj publici, a sa 2007. godinom počinje tradicija prednovogodišnjih koncerata u Kolarčevoj zadužbini. Ta godina je bila u znaku obeležavanja velikog jubileja- 40 godina na koncertnom podijumu, a za koncert koji je ovim povodom održan na Kolarcu, maestro je dobio Aprilsku nagradu grada Beograda.

Usledili su ambiciozni i nesvakidašnji projekti koji su obeležili protekle tri muzičke sezone – koncerti Volite li Betovena (izvođenje svih Betovenovih sonata u četiri uzastopna dana, 2008), Bravissimo Maestro Mozart! (15 Mocartovih sonata uz saradnju četiri pijanistkinje u četiri uzastopne večeri, 2009) i U čast velikom Bramsu (sve sonate Johanesa Bramsa za violinu i klavir, 2010).

Posle brojnih ovogodišnjih gostovanja u inostranstvu i učešća na uglednim svetskim festivalima, a u duhu prednovogodišnjih susreta sa publikom na Kolarcu, maestro Kolundžija će ove godine nastupiti sa našom jednako vrsnom pijanistkinjom Nadom Kolundžijom.

Ulaznice za koncert se po ceni od 500, 600 i 700 dinara prodaju se na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

makonda-tracker