Naked u Parobrodu

0
Beogradski džez bend Naked promovisaće svoj drugi album Get Naked i dva spota, za pesme Havla i 2 funk 4 ya, u Ustanovi kulture Parobrod u četvrtak, 15. decembra, od 17 časova
foto: Vladimir Miloradović
foto: Vladimir Miloradović

Naked postoji punih šest godina, ima šest članova, dva albuma i do sada preko 120 nastupa širom Evrope. Drugi album je u maju izdala izdavačka kuća NarRator records iz Budimpešte, a od septmebra meseca ga je moguće naći i kod nas.

Na albumu se nalazi 11 pesama. Sve pesme su producirali, komponovali i izveli članovi benda Naked, osim za pomenute dve pesme Havla, 2 funk for ya za koje je muzičku produkciju uradio Voja Aralica. Dizajn omota potpisuje Saša Vidaković iz Londona.

Izdanje Get Naked razlikuje se od prvog albuma Noyz po iskoraku koji je bend napravio u evropske okvire, više vremena je posvećeno detaljima u pesmama i ukupnom utisku koji bend ostavlja. Melodije i ritmovi koji su na albumu su odraz ličnog i zajedničkog sazrevanja kroz bend, nastupe, dobre i loše trenutke... Kao i prvi album i ovaj je odsviran odjednom u studiju, što je u muzičkoj produkciji danas retka privilegija da muzičari borave u istoj prostoriji i šalju zajedničku energiju kroz muzički izraz.

makonda-tracker