Dva nova singla grupe Popečitelji od danas besplatno na MTV-u

0
Od srede, 30. novembra, samo na MTV sajtovima moguće je besplatno preuzeti dve nove pesme benda Popečitelji, Loše društvo i Novo društvo

Ove srede, 30. novembra, sve posetioce MTV sajta očekuje duplo iznenađenje. U pitanju su dve nove numere neumornih svirača i borca za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja i dobar zvuk, grupe Popečitelji, koji su se posle decenije postojanja i tri godine od objavljivanja poslednjeg albuma oglasili novim singlom.

Nakon gledanja u Horizonte, Popečitelji predstavljaju Društvo!, singl na kome se nalaze dve numere Loše društvo i Novo društvo, kao prethodnicu novog albuma koji je u pripremi. Spot za numeru Novo društvo najavio je ovaj singl, koji će se od srede pojaviti u formi besplatnog download-a na MTV.rs.

Popečitelji najavljuju i koncert koji će održati u Beogradu 2. decembra u Gun Club-u. Karte za beogradski koncert se mogu kupiti po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena karte biti 400 RSD.

Bend Popečitelji nastao je 1999. godine, od kada i neguje svoj autentični muzički izraz. Muzika koju su mnogi, manje ili malo manje uspešno, pokušali da smeste u postojeće muzičke žanrove i definicije, našla je svoj put do publike putem velikog broja koncerata koje su Popečitelji održali za to vreme, kako u Srbiji i zemljama u okruženju, tako i u inostranstvu (Italija, Francuska, Poljska, Austrija) i putem dva studijska albuma. Debi album benda, pod nazivom Ko Radi (Mojo Beat 2004) je ubrajan među najbolja izdanja u Srbiji te godine, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima srpskih top lista. Na ovom albumu su Popečitelji sarađivali sa Kojom (Disciplin a Kitschme) koji se potpisao kao producent izdanja. 2008. godine Popečitelji izdaju Horizonte (Odličan hrčak), album sa kojim utvrđuju autentičnost svog originalnog muzičkog izraza i na kome produkcijski deo posla odrađuju sami. Numere Kilogrami, Transverzala, Horizonti su samo neke od pesama sa albuma koje su i na ovogodišnjem Exit festivalu potvrdile razlog svog postojanja.

Novi album Popečitelja uveliko je u pripremi, a bend danas celokupan snimateljski i produkcijski proces obavlja u svom studiju u Kragujevcu. Singl Društvo! je prvi uradak iz ovog kreativnog centra koji će biti predstavljen javnosti, a miks, produkciju i mastering potpisuje Saša Furunović, gitarista benda, koji je ujedno zaslužan za režiju, kolor korekciju i montažu spota.

makonda-tracker