Masimo Savić 22. decembra u Sava centru

1
Popularni hrvatski kantautor Masimo Savić vraća se 22. decembra beogradskoj publici za svoj tradicionalni prednovogodišnji koncert u Sava centru, gde će ovaj put promovisati i novi, upravo izašli album Dodirni me slučajno
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Ulaznice po cenama od 1.500, 1.800, 2.000 i 2.300 dinara mogu se od danas kupiti na blagajnama Sava centra i Doma omladine i preko mreža Card Service i Eventim.

- Svake godine priredim jedan koncert u Sava centru, i svake godine nastojim dati nešto novo publici, ali kako se već dugo nisam pojavio pred Beograđanima sa novim albumom, tako 22. decembra sledi prava poslastica, mešavina starih hitova sa novim pesmama - najavljuje Masimo.

Novi CD album Dodirni me slučajno, koji se pojavio danas u Hrvatskoj za Aquarius Records, a 21. novembra preko Menarta stiže do Srbije, još letos je najavio singl/spot Iz jednog pogleda koji je polako stigao do statusa regionalnog hita sa preko 225.500 YouTube pregleda.

- Mislim da je ta pesma, koja je trebala biti samo tizer za album, jako puno napravila, a tek sad se zagrejava i dobija pravi kontakt sa publikom. U Hrvatskoj je postala pravi pravcati hit, a nadam se da će isto i u Srbiji. Nedavno sam sa bendom imao probu, svirali smo naslovnu pesmu Dodirni me slučajno i Iz jednog pogleda, i obe su pesme zazvučale neverovatno dobro, upravo kao stvorene za žive izvedbe - primećuje Masimo.



Novi Masimov album ponovo krasi jedna autorska pesma čuvenog šansonjera Arsena Dedića Nemam vremena, uz prošlogodišnji duet Za jednom kapi čistog života. Tu je i duet Masima i Zorana Predina u autorskoj pesmi vođe Lačnog Franca Što bi mi bez nas.

Vlasnik jednog od najmoćnijih i najprepoznatljivijih glasova regiona kaže da je na novom albumu zvuk definitivno puno drskiji nego inače, odnosno manje ispeglan i poseduje iskrenu emociju i direktniji je.

- Ovo je album u kojim sam se uključio kao nikada do sada. Svirao sam jako puno gitara na ovom albumu. Stalno mi je kritika zamerala da ne sviram dovoljno gitara. Biće i jedno pet kompozicija u okviru novih nastupa na kojima ću svirati gitaru. Novi album je jedan veliki zaokret u zvuku, po meni, prema boljem. Žanrovski to je i dalje glazba Masima Savića - kaže Masimo.

makonda-tracker