Novi Bajagin spot na MTV-u

0
U nedelju 20. novembra u 12 časova budite uz MTV i pogledajte ekskluzivnu premijeru novog spota kultnog beogradskog sastava Bajaga i Instruktori za numeru Ako treba da je kraj
Foto: Aleksandar Zec
Foto: Aleksandar Zec

Ova numera najavljuje njihov novi studijski album, koji se očekuje u narednih nekoliko meseci. Singl se zvanično pojavio na Internetu i radio stanicama 31. oktobra i već na samom startu je okarakterisan kao moćna rok balada. Bajaga je za svoj singl ipak imao suptilniji opis:

- Iako naziv Ako treba da je kraj zvuči fatalistički, u pitanju je ipak optimistična ljubavna pesma. Uvek je teško objašnjavati svoje pesme, a ovde bih samo mogao da kažem da tekst i muzika idu strašno dobro zajedno. Klasična rok balada - objašnjava Bajaga, autor muzike i stihova  i dodaje:

- Kao i ostatak budućeg albuma, pesma Ako treba da je kraj je rađena kako ja to volim reći na drva - dakle na analogni način sa živim instrumentima, živim bubnjem, pojačalima koja imaju lampe... na starinski način.

Singl svakako karakterišu veliki i zanosni refren, čvrste gitare i ritam sekcija, senzualni prateći ženski glasovi, a posebnu draž daje klavir i hemond orgulje Instruktora Saše Loknera koji se ističe kratkim ali upečatljivim solom.

Momčilo Bajagić i njegovi Instruktori su snimili spot u noći između 30. i 31. oktobra, u starom delu Beograda, u okolini Kosančićevog venca. Spot je režirala Tea Lukač, mlada beogradska rediteljka koja se već dokazala vizuelno izuzetno uspelim spotovima za alternativni sastav Autopark Autookean i Posle tebe bečejske grupe Eva Braun.

- Dopalo mi sa kako je Tea uradila spotove do sada i mislim da smo i mi sada sa njom uradili jedan lep i neobičan spot. Sjajno je što je Tea mlada, kao i cela njena ekipa gde je i glumica Marija Bergam. Posebno mi je drago što smo snimali u lepom delu Beograda, Kosančićevom vencu, koji inače mnogo volim – istakao je Bajaga.

Video za numeru Ako treba da je kraj pojaviće se uoči početka velike Karlovačko Live turneje na kojoj će od kraja novembra i tokom decembra Bajaga i Instruktori nastupiti u devet najvećih dvorana u Hrvatskoj.

makonda-tracker